Uldfilt

Gammelt håndværk, tidsløs konstruktion

Kvalitetsfilt af 100% uld

Uldfilt er et naturprodukt og derfor et 100% biologisk nedbrydeligt materiale. Uldfilt består af ren uld, som er kendt for at være brandhæmmende, da det er vanskeligt at antænde og har selvslukkende egenskaber.

Hos AQdeco er vi eksperter i alt inden for filt og vi kan derfor guide dig til at finde den rette type filt og den rette løsning til netop dit behov. Filt har utrolig mange egenskaber og det er næsten en helt videnskab, da det kan bruges til så mange forskellige ting. Uldfilt kan være relevant for dig, hvis du leder efter et materiale der er isolerende, vibrations- og støjdæmpende og velegnet til både tekniske- og dekorative formål. Du kan se vores farveudvalg og købe uldfilt online på vores webshop.
Tekniske Specifikationer
TypeUldfilt
Rullebreddeca. 183 cm
LængdeMindsteordren er 5 meter pr. farve
Tykkelse3mm og 5mm
Densitet 0,30 g/cm3
Materiale100% uld
AllergivenligtJa
OEKO-TEX Certificieret Standard 100, Klassifikation 1:Ja
BrandhæmmendeB-s1,d0-klassifikation
MiljøNaturprodukt, 100% biologisk nedbrydeligt

Inspiration til brug af uldfilt

Uldfilt er et unikt materiale med mange anvendelsesmuligheder. Uldfilt kan bl.a. bruges til gulvbelægning i form af løsliggende gulvtæpper eller til vægbeklædning, hynder og andet underlag, som dækservietter, bordskåner, mm. Uldfilt kan også bruges til beklædning i form af hjemmesko, såler, tasker, hatte, mm.

Uldfilt bruges ofte til dekoration; i kombination med andre materialer, kan du skabe forskellige dynamikker og kreere noget enestående design. Kombinationen af filt i indretningen, kan både være med til at forbedre akustikken og skabe en mere hyggelig og varm atmosfære i rummet.

Brugen af uldfilt er især udbredt hos arkitekter, designere og møbelproducenter, da det er et kvalitetsprodukt, med enorm slidstyrke og lang levetid. Man kan bl.a. kombinere udsmykning og funktionalitet ved fx at bruge filten som opslagstavle.

Uldfilt er vandafvisende, så spildte væsker vil forblive i overfladen og kan hurtig tørres op.

Vi kan levere emner udskåret i specialmål

Vi har en særlig skæremaskine til at bearbejde vores filt, hvilket betyder, at vi kan udskære emner, så det passer efter lige præcis dine ønskede mål eller former. Ved mere komplicerede skæringer, har du mulighed for selv at stå for tegningen vi skal skære efter. Alt vi skal bruge er en 1:1 stregtegning af dit emne, så skal vi nok sørge for resten. Vi kan også stille en grafiker til rådighed, hvis du skal have hjælp til tegningen eller videreudvikling af dit projekt.

Uldfilt og lydabsorbering

Mange henvender sig til os med et ønske om at købe filt til lydabsorbering. Filt er lydabsorberende, og da det er et fleksibelt materiale, er det nemt at beklæde genstande eller vægge med afrundede kurver. Når det kommer til lydabsorbering, så tror mange fejlagtigt, at jo mere materiale man bruger, jo mere absorberer det også lyden; det er ofte slet ikke tilfældet, da lyden også skal kunne trænge gennem materialet for at blive brudt. I uldfiltens tilfælde, er materialet så kompakt, vi vil anbefale at bruge 3mm fremfor 5mm, hvis det skal bruges til at forbedre akustikken, da 3mm uldfilt er den mest lydabsorberende af de to. Skal du til gengæld bruge filten som opslagstavle, så anbefaler vi at bruge 5mm, ift. at filten skal være tyk nok til at en nål kan sættes i.

Husk, du også har mulighed for at bruge vores miljøvenlige AQsorb akustikplader, hvis du leder efter et lydabsorberende og brandhæmmende materiale, der har samme tekstur som filt. Akustikpladerne er mere lydabsorberende end filten, og det vil i mange tilfælde, være det materiale vi anbefaler.

Hvad skal du tage stilling til inden du bestiller filt?

Der er mange kvalitetskrav du kan tage stilling til inden du sender en henvendelse til os.
Jo flere af disse du kan besvare, jo lettere vil det være at finde den rette filt til lige præcis dit formål.

Valg af materiale: uld, Syntetisk, blandingsvare

Er det nødvendigt at det skal være uld? Eller kan polyester også bruges? Til dekorative formål og kreative projekter kan både uldfilt og hobbyfilt bruges, men der er en væsentlig forskel i prisen og medmindre det skal være enormt slidstærkt eller brandhæmmende, kan polyester måske også være relevant.
Er det nødvendigt at skal være et bøjeligt materiale? Hvis det er for at afhjælpe akustikproblemer, så kan vores 9mm akustikplader måske også bruges.

Tykkelse

Vores uldfilt findes i 3mm og 5mm tykkelse. Skal det være tyndere eller tykkere, så er det måske en af vores andre typer filt du skal bruge.

Tæthed og densitet

Vores 5mm uldfilt har en densitet på 0,150 g/cm3. Hvis du har brug for en meget hård filt, som man bl.a. vil bruge til tekniske formål, så bør du kigge på vores industrifilt i stedet.

Overfladebehandlinger

Hvis materialet skal overholde nogle regler inden for sikkerhed og derfor skal være brandhæmmende, så er det enten uldfilt eller vores AQsorb akustikplader der kan bruges.

Farveudvalg

Uldfilt, hobbyfilt og akustikplader er alle materialer man bruger til dekorative formål og de findes derfor i et stort udvalg af farver.

Mængde

Vores uldfilt er en bestillingsvare og der er derfor en mindsteordre på 5 meter pr. farve. Hvis du leder efter mindre mængder, så kan du måske finde det du leder efter i vores uldfilt outlet på vores webshop. Du er også altid velkommen til at ringe og spørge om vi evt. har en rester, der kan passe lige præcis dit formål.

Udstyr (selvklæb)

Vi har mulighed for at sætte klæb på alt vores filt.

Udskæringer

Vi har mulighed for at tilskære dine filtemner, hvad end det skal tilpasses vægbeklædning eller skæres ud til rondeller. Send en mail til info@aqdeco.com, så kan vi finde ud af, hvad der er muligt.