13. maj 2020

Lydabsorberende indretning – Hvorfor dit hjem bør være støjfrit

Hjemmet er din base – Det er her du lader op, slapper af, føler dig tryg og tilpas. Det er derfor vigtigt, at du har ro dette. Fred og ro er ikke bare rart; det er også nødvendigt. Men hvordan er det nu lige du kan hjælpe denne indre ro på vej? Det kan du blandt andet ved at forbedre akustikken i dit hjem.

Bæredygtig og dekorativ akustikplader til lydabsorberende indretningBæredygtig akustikplade skåret i dekorativt mønster

Støj påvirker dit helbred

Lyden i dit hjem er utrolig vigtig for dit velbefindende. Støj og dårlig lyd har ikke bare en irriterende og trættende effekt på os, det skader decideret vores helbred. Generende støj gør dig demotiveret og ukoncentreret. Det kan samtidig også gøre dig mental træt, føre til stress eller forhøjet blodtryk. Det er derfor utroligt vigtigt, du er opmærksom på lydene i dine opgivelser. Føler du dig unødvendig træt, eller er der noget ved lydmiljøet der forstyrer dig? Så har du måske behov for inddrage mere støjreducererende materiale i din indretning.

Der er mange måder at forbedre akustikken i dit hjem og mange ting kan være med til at absorbere reflektionen af lyd. Gardiner, gulvtæpper, puder og malerier kan fx hjælpe med at “stoppe” lydens rejse. Det er derfor man ofte oplever lyden mere “tætpakket” i ældre menneskers hjem, der måske anvender en mere overfyldt indretningstil. Den moderne nordiske indretningstil har til gengæld fokus på et minimalistisk udtryk og brug af mere hårde materialer såsom glas og beton. Disse hjem, vil i mange tilfælde have problemer med akustikken. Der simpelthen ikke er noget i indretningen, der kan absorbere lydens refleksioner.

Så hvad gør man, hvis man elsker den minimalistiske indretningstil, men man samtidig er ved at blive rundtosset af den dårlige akustik?

Der er heldigvis flere løsninger til dette problem.

Brug akustikplader og vægabsorbenter til at mindske støjen

Montering af akustikplader eller vægabsorbenter er en effektiv løsning til at formindske støjniveauet i dit hjem. Det kan både gøres utroligt simpelt ved at montere AQsorb-råplader på væggen. Eller det kan gøres mere dekorativt ved at du vælger mønster og farver til designet af dine vægabsorbenter. På den måde kan du integrere din akustikløsning med din indretning. Se vores udvalg af miljøvenlige akustikplader her.

Husk, hvis du har en idé til hvordan din akustikløsning skal se ud, men du er i tvivl om det kan lade sig gøre, så står vi klar til at hjælpe dig! Vi kan både tegne og skære efter dine ønsker, så dine akustikdrømme kan blive til virkelighed.

Lydabsorberende indretning: Kombiner din indretning med lydabsorberende materialer

En anden mulighed er at kombinere møbler og indretning med lydabsorberende materiale. Det kan bl.a. være billeder/print på akustikplader, eller lamper, stole, ure og kasser i lydabsorberende materiale. Mulighederne er uendelige, hvis man hele tiden husker at tænke lydmiljø ind i sin indretning. Find inspiration til lydabsorberende indretning i vores produktkatalog lige her.

Miljøvenlige opbevaringskasser lavet af akustikplader til indretning og lydabsorberingMiljøvenlige og dekorative opbevaringskasser i lydabsorberende materiale.

Husk, dårlig akustik behøver ikke kun at blive løst ved hjælp af akustikplader; det er dog det materiale, der kan give den mest effektive virkning på lydmiljøet. Andet nips, som puder, tæpper og generel boliginteriør kan også være en medhjælpende faktor. Se fx udvalg af boligtilbehør fra Livingbykolster lige her.

Akustik, Ikke kategoriseret, Indretning og design, Råd og vejledning , , ,
About Kristine Frandsen

Kristine Frandsen er salgs- og marketingansvarlig hos AQdeco. Hvis du har spørgsmål om akustik eller filt, er du altid velkommen til at fange hende på telefon 77 344 322 eller mail info@aqdeco.com