Uldfilt til dekorative formål

Kvalitetsfilt af 100% uld

Uldfilt er et naturprodukt og derfor et 100% biologisk nedbrydeligt materiale. Uldfilt består af ren uld, som er kendt for at være brandhæmmende, da det er vanskeligt at antænde og har selvslukkende egenskaber.

Hos AQdeco er vi eksperter i alt inden for filt og vi kan derfor guide dig til at finde den rette type filt og den rette løsning til netop dit behov. Filt har utrolig mange egenskaber og det er næsten en helt videnskab, da det kan bruges til så mange forskellige ting. Uldfilt kan være relevant for dig, hvis du leder efter et materiale der er isolerende, vibrations- og støjdæmpende og velegnet til både tekniske- og dekorative formål. Du kan se vores farveudvalg og købe uldfilt online på vores webshop.

Tekniske specifikationer

  • Materiale: 100% uld
  • Rullebredde: 180-190 cm
  • Længde: Kan købes som metervarer. Mindsteordren 3 meter.
  • Tykkelse: 3mm og 5mm
  • Densitet: 0,30 g/cm3
  • Allergivenligt: Ja
  • OEKO-TEX Certificeret Standard 100, Klassifikation 1: Ja
  • Brandhæmmende: B-s1,d0-klassifikation
  • Miljø: Naturprodukt, 100% biologisk nedbrydeligt

Inspiration til brug af uldfilt

Uldfilt er et unikt materiale med mange anvendelsesmuligheder. Uldfilt kan bl.a. bruges til gulvbelægning i form af løsliggende gulvtæpper eller til vægbeklædning, hynder og andet underlag, som dækservietter, bordskåner, mm. Uldfilt kan også bruges til beklædning i form af hjemmesko, såler, tasker, hatte, mm.

Uldfilt bruges ofte til dekoration; i kombination med andre materialer, kan du skabe forskellige dynamikker og kreere noget enestående design. Kombinationen af filt i indretningen, kan både være med til at forbedre akustikken og skabe en mere hyggelig og varm atmosfære i rummet.

Brugen af uldfilt er især udbredt hos arkitekter, designere og møbelproducenter, da det er et kvalitetsprodukt, med enorm slidstyrke og lang levetid. Man kan bl.a. kombinere udsmykning og funktionalitet ved fx at bruge filten som opslagstavle.

Uldfilt er vandafvisende, så spildte væsker vil forblive i overfladen og kan hurtig tørres op.

Uldfilt og lydabsorbering

Mange henvender sig til os med et ønske om at købe filt til lydabsorbering. Filt er lydabsorberende, og da det er et fleksibelt materiale, er det nemt at beklæde genstande eller vægge med afrundede kurver. Når det kommer til lydabsorbering, så tror mange fejlagtigt, at jo mere materiale man bruger, jo mere absorberer det også lyden; det er ofte slet ikke tilfældet, da lyden også skal kunne trænge gennem materialet for at blive brudt. I uldfiltens tilfælde, er materialet så kompakt, vi vil anbefale at bruge 3mm fremfor 5mm, hvis det skal bruges til at forbedre akustikken, da 3mm uldfilt er den mest lydabsorberende af de to. Skal du til gengæld bruge filten som opslagstavle, så anbefaler vi at bruge 5mm, ift. at filten skal være tyk nok til at en nål kan sættes i.

Husk, du også har mulighed for at bruge vores miljøvenlige AQsorb® akustikplader, hvis du leder efter et lydabsorberende og brandhæmmende materiale, der har samme tekstur som filt. Akustikpladerne er mere lydabsorberende end filten, og det vil i mange tilfælde, være det materiale vi anbefaler.

Brug for en anden type filt?

Hobbyfilt til dekorative formål 

Industrifilt til tekniske formål