3 gode råd til at forbedre akustikken på dit kontor

3 gode råd til at forbedre akustikken på dit kontor

God akustik på kontoret er en vigtig faktor for trivsel og produktivitet. Når man befinder sig i et miljø med minimal støj og forstyrrelser, er det lettere at koncentrere sig og arbejde effektivt. I et moderne kontormiljø og den moderne indretning, kan hårde overflader, som glas, beton og metal skabe ekko og forstærke støj, hvilket forstyrrer arbejdsprocessen og komforten.

Her får du tre gode råd til, hvordan du kan skabe bedre akustik på dit kontor.

1. Polstrede og bløde møbler kan forbedre akustikken på dit kontor

Polstrede møbler som sofaer, lænestole og pyntepuder, kan faktisk gøre en stor forskel i støjreduktionen. Bløde materialer er med til at absorbere lydbølgerne og derved minimere ekko. 

💡 Tip: Vælg møbler der er lavet af bløde materialet og gerne med tykke og polstrede overflader.

2. Tæpper og gardiner som hjælp til støjdæmpning

Gulvtæpper og tunge gardiner kan være med til at fungere som støjdæmpere. Ved at tilføje bløde elementer til gulvet og vinduerne, kan du reducere den efterklang, der skabes af de hårde overflader.

💡 Tip: Hvis man ikke er til væg-til-væg tæpper, så kan et stort gulvtæppe under skrivebordet være med til at bryde lyden. Det tager også noget af den støj, der kommer fra et flytte rundt på sin kontorstol. Både gardiner og tæpper er også med til at skabe et mere hyggeligt indbydende arbejdsmiljø.

3. Forbedre akustikken med montering af akustikpaneler i loft eller på vægge

En af de mest effektive måder at forbedre akustikken på, er at installere akustikpaneler i loftet eller på væggene. Panelerne er specifikt designet til at absorbere lyd og kan samtidig være dekorative og bidrage til kontorets æstetik. Med AQsorb akustikpaneler, kan du selv designe din akustikløsning.

Et godt eksempel er brugen af dekorative akustik hexagoner, som vi har monteret på et hjemmekontor. De er nemme at sætte op og udover at skabe et flot og visuelt udtryk, er de effektive til at reducere støj og skabe en mere behagelig lydoplevelse i rummet.

Find akustik-hexagoner her.

💡 Tip: Vælg paneler, der passer til kontorets indretning og stil, så du får både funktionalitet og æstetik i én løsning.

Tilbage til blog